Duikshop Oktopussy
Contact
Laatste update
Kraan van duikfles
Duikinfo Wemeldinge
Watergetijden
UITVERKOOP LIJST
Occasions
Foto's duikplaatsen
Links

 

 

   

Foto: Robert van den Bergh 

 

Foto: Robert van den Bergh 

 

 Duikinfo Wemeldinge

Klik hier voor het actuele weer in Wemeldinge

 

                                                               

03-05-13  De watertemperatuur is rond de 12 graden en het lijkt of de bloei er een beetje in komt.

22-4-13 Het water is helder. En eindelijk wordt het weer een beetje warmer. De temperatuur is nu ongeveer 8 graden. En het leven onder water is al op gang gekomen.

14-09-12 De zichtbaarheid is al een hele week super goed ! Hierboven een foto in augustus genomen van het strandje van Wemeldinge

17-07-12 De watertemperatuur is rond de 19 graden, het zicht is goed. Er zijn veel grote kreeften en noordzeekrabben. Deltapark Neeltje Jans heeft tientallen jonge honds en kathaaien in de oosterschelde uitgezet. En in de loop van het jaar zetten ze er nog meer uit, tot een totaal van rond de honderd. Dus de kans dat u in de loop der jaren een hondshaai tegen kunt komen in de oosterschelde wordt groter. Het zijn geen gevaarlijke dieren.

02-06-12 Het is goed zicht ! Er worden veel slakken gezien

01-04-12 Het is op het moment ongeveer 2 meter zicht !

11-02-12 Voor liefhebbers van ijsduiken is dit het moment. Maar wel oppassen hoor ! want het is kruiend ijs !!!

 

 

 

 

07-08-11 Gisteren stond in de PZC (lokale krant) het volgende berichtje :     HONDERDEN HAAIEN GEZIEN IN ZEEUWSE DELTA                         In het water langs de Zeeuwse kust worden steeds meer haaien gezien. Het gaat om de voor mensen ongevaarlijke gevlekte gladde haai, een soort die maximaal één meter vijftig lang kan worden. In de Noordzee komen vaker haaien voor, maar aan onze kust zijn ze zeldzaam.

01-08-11 Het gras is eindelijk gegroeid op de dijk ! Dat is fijner om jezelf om te kleden op de dijk! Hopenlijk blijft de zon schijnen zodat het water weer wat warmer kan worden, want met de koude julimaand is het weer iets frisser geworden. Het is nu 17,6 graden.

28-05-11 Vandaag is er een zeepaardje gezien bij de duikplaats nr 66, het oranjerif bij de groene boei in Wemeldinge !

16-05-11 Er zijn heel veel botervisjes ! De watertemperatuur is 15 graden.

08-05-11 Het water is superhelder, er is veel leven te zien o.a de sepia's !

   foto: Johny en Marion Zoeteweij

22-04-11 Omdat het al een poosje lekker zomerweer is kan je de bruinvissen goed zien zwemmen in de Oosterschelde. De bruinvis op de foto is gefotografeerd bij de duikplaats van camping Linda. Een paar dagen later zagen we er één bij duikplaats de parking. Het water is vlak waardoor je de vinnetjes goed ziet. Met de watertemperatuur gaat het ook de goede kant op, het is 12 graden!

10-04-11 Het water warmt lekker op zodat er ook steeds meer leven te zien is. De grassprietjes op de dijk groeien ook goed met het mooie weer!

19-03-11 Het zicht is goed! De watertemperatuur is circa 8 graden.

21-01-11  Er zijn al snotolven gezien 

20-12-10  Wie heeft er sneeuwduiken op zijn lijstje staan? Pak dan nu uw kans, er ligt genoeg !  (33 cm)

19-11-10 Alle duiklokaties rond Wemeldinge en Kattendijke zijn weer open !!!

 29-10-10 Laatst was er iemand die een ontmoeting had met een zeehond onder water, de zeehond was zo nieuwsgierig hij kwam telkens terug kijken. De duiker vond het zo geweldig, hij zal deze duik nooit vergeten !!!

  Zeehond

                                                                                                                                                                                                                                                           De weg tussen Wemeldinge en Kattendijke is weer open voor alle verkeer.

De Oude Zeedijk en Steldijk zijn opengesteld. De aannemer heeft zijn uiterste best gedaan om alles op tijd af te krijgen. De afgelopen dagen was het erg nat, waardoor het lastig was de nieuwe belijning aan te brengen. Gelukkig is dat gisteren toch nog gelukt. Vandaag verwijderen ze de borden van de omleidingsroute.

Afronding

De komende weken werken ze het dijktraject nog netjes af. Er zijn nog wat laatste kleine werkzaamheden. Zo moeten we de bermen langs de stranden nog opvullen met grond en inzaaien. Ook het grasveld bij appartementencomplex Nieuwendiek moet nog worden ingezaaid. Verder ruimen ze de komende weken het werkterrein en verkeersmaatregelen op. U kunt dus nog af en toe wat werkverkeer tegenkomen. Dit zal echter geen overlast geven.

04-10-10 De laatste loodjes voor het werk aan de dijk. Als het goed is zijn de werken klaar op 1 november. Nog 1 maandje te gaan en we kunnen weer volop duiken op de kattendijkse dijk. Het is erg mooi geworden en er zijn verschillende trappen met trapleuningen geplaatst.  

17-07-10  Het water is lekker warm, 21 graden !!  Er is bij Wemeldinge zelfs een zeepaardje gezien. Als er niet gewerkt wordt kan er nog gedoken worden bij de parking 's avonds, u kan er komen via de kokuitseweg (door de polder langs camping de rusen) Bij camping Linda en bij het galjoen zonder poen kan u uiteraard ook  terecht ! Vanwege de belgische nationale feestdag zijn we woensdag 21 juli open van 10.30 tot 17.30

02-07-10  Om te duiken bij het galjoen zonder poen is het zeer luxe geworden ! Je kan de dijk op over de trap en je daalt via een trap naar beneden, om daar je flippers aan te doen en zo kopje onder te gaan !

30-05-10   Vanaf 31 mei tot 1 november is de kattendijkse dijk afgesloten voor het doorgaande verkeer. Er kan nu weer gedoken worden vanaf wemeldinge west, het puntje, galjoen zonder poen tot aan de boerderij. Daarnaast kunt u in de avonduren na 19 uur en in de weekenden duiken op de parking.  Deze is bereikbaar via de kokuitsweg.voor meer info kijk op de website van buro zeeweringen !!!!                                                                                                                                                                                                               

15-05-10  De eerste sepia's en pijlinktvissen zijn er weer. Ook worden er zeer veel naaktslakken gezien. Er zitten hele grote exemplaren bij. Ook zijn er nog snotolven. U kunt nog steeds over de dijk rijden en de duikplaatsen makkelijk bereiken.

24-04-10 Zoals u op de website van buro zeeweringen kunt zien zijn ze volop aan het werk aan de dijk. Er kan nu nog wel gedoken worden aan de parking en de tetjes !  En het hele jaar door natuurlijk bij camping Linda. (daar is een touw bevestigd aan de stenen dat u kunt gebruiken om het water in en uit te gaan)   Het wrakje galjoen zonder poen en de duikplaats wemeldinge west is tijdelijk niet mogelijk. Als ze klaar zijn met dit stuk omstreeks eind mei, dan kan hier weer wel gedoken worden !!!  Het water is rond de 9 graden.

 

06-03-10 Er kan nog steeds overal gedoken worden. Met de naderende werkzaamheden raden we u aan om op de website van buro zeeweringen te kijken ( www.zeeweringen.nl ) en kijk bij het plan stormesandepolder                                                                  

 

 28-12-09 Vandaag vertelden een paar duikers dat ze vandaag een paar snotolven hadden gezien en  een paar weken terug een zeepaardje bij wemeldinge.

 03-10-09 Het zicht is nog steeds heel erg goed !!!

20-09-09  Ondanks de vele wind van afgelopen week is het zicht nog erg goed ! 

10-09-09 Het water is wat frisser geworden (rond 18 graden) maar het zicht is nog steeds goed!

08-08-09  Bij het Goese Sas is een zeepaardje gezien !!! Het zicht is heel goed ! 

02-08-09  Het water warmt steeds meer op. Het zicht wisselt een beetje maar is over het algemeen goed! Er worden baby sepia's gezien. Ze zitten meestal op het zand.

 03-07-09  Het is goed zicht en de watertemperatuur is heerlijk ! rond de 20 graden !

 15-06-09  Het is goed zicht, en als je goed kijkt zijn er kleine snotolfjes en veel verschillende naaktslakken te zien!

 08-05-09  De Sepia's zijn er weer volop !!!!  OOK IN WEMELDINGE

 

     

                                                                                                                                                           -04-09   Pijlinktvis eitjes gezien bij camping Linda

 

25-04-09  Sepia gezien bij duikplaats de groene boei !!!!

23-04-09  Bij duikplaats het galjoen zijn op 4 meter diepte 2 snotolven gezien

12-04-09   Er worden op het moment veel grote zeenaalden gezien

 

 

 

 

 

Zeenaald 

 

 

 

 

 

Top
De Duikshop van Wemeldinge  | oktopussy@zeelandnet.nl